Thaise gele curry met pompoen

THAISE GELE CURRY MET POMPOEN (door Masterchef Hilde van Maanen)

Dit is mijn versie van de klassieke Thaise gele curry. Nu geserveerd met overheerlijke knaloranje pompoenen, maar je zou deze ook kunnen vervangen door een stukje gebakken kippendijen.

Hoofdgerecht voor 4 personen | bereiden 40 min.

INGREDIENTEN

  • 1 pompoen in blokjes van 3 bij 3 cm (vel mag je eraan laten zitten)
  • 1 tl kerriepoeder
  • flinke snuf zout
  • olijfolie
  • 60 gram Thaise gele currypasta
  • 400 ml kokosmelk
  • 400 ml groentebouillon mag ook een kippenbouillon zijn.
  • 2 EL pindakaas
  • 1 EL palmsuiker
  • 2 EL vissaus
  • 5 limoenblaadjes
  • 4 EL Griekse yoghurt
  • 1 EL pompoenpitten
  • 240 gram zilvervlies rijst gekookt
  • 1 kleine komkommer
  • 8 lente-uitjes
  • verse koriander
  • verse basilicum

BEREIDING

  1. Wrijf de stukken pompoen in met olie, zeezout en het kerriepoeder. Bak de pompoenblokjes goudbruin maar niet gaar in een ruime pan op middelhoog vuur en zet opzij.
  2. Doe een klein beetje olie in een grote hapjespan en verhit de pan op middelhoog vuur. Voeg de currypasta toe en bak deze ongeveer 2 minuten. Door de verhitting komen alle smaken vrij.
  3. Blus af met de kokosmelk en de groentebouillon. Voeg de pindakaas, palmsuiker, de vissaus en de limoenblaadjes toe. Breng aan de kook en voeg de gebakken pompoen toe. Laat de pompoen nu in de saus ongeveer 25 minuten langzaam garen.
  4. Snijd de komkommer doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd vervolgens samen met de lente-uitjes in lucifers. Meng de komkommer, lente-uitjes samen met de koriander en basilicum tot een salade.
  5. Verdeel de rijst over 4 kommen en schep de curry met pompoen erop. Overgiet met een beetje extra saus. Verdeel de salade en pompoenpitten erover. En maak af met een lepel Griekse yoghurt op de curry.

Deel op Facebook Verstuur per mail