Recept voor een heerlijke pasta met pesto en tonijn!

Na de feestdagen beginnen we 2018 weer met een frisse start en goede voornemens. Hier hoort vaak ook een normaal ritme en gezond eten bij. Daarom delen wij van de Puttense Markt deze week een heerlijke pasta (salade) met jullie. Simpel te maken, maar toch gezond en lekker.

Bereidingstijd: 20 minuten
2 personen

Ingrediënten

  • 180 gram pasta: fussili of penne
  • 150 gram tonijn
  • 2 eetlepels groene pesto
  • 6 halve zongedroogde tomaatjes
  • Handje rucola
  • 1,5 eetlepel pijnboompitten
  • 1 eetlepel olijfolie

Heerlijke verse tonijn, tomaatjes en rucola zijn natuurlijk verkrijgbaar op de Puttense Markt. De marktondernemers helpen u graag bij het vinden van de lekkerste ingrediënten.

Bereiding
Kook de pasta zoals staat aangegeven op de verpakking en giet het daarna af. Laat het even afstomen en meng er een eetlepel olijfolie door.

Giet de tonijn af en haal het uit elkaar. Snijd de tomaatjes in stukjes en bak de pijnboompitjes eventjes in de pan, tot ze lekker geroosterd zijn.

Roer de pesto door de pasta en meng de tonijn, tomaatjes, pijnboompitjes en rucola er door. Wanneer je er een salade van wil maken, laat de pasta dan even afkoelen. Je kan de pasta later eventueel nog even in de koelkast zetten.

Eetsmakelijk!

Deel op Facebook Verstuur per mail