Mexicaanse Quesadilla’s met kip

Een simpel Mexicaans gerecht dat vooral lekker is voor de lunch, maar ook heerlijk is als diner. Quesadilla’s zijn eigenlijk Mexicaanse tosti’s en kunnen op verschillende manieren gegeten worden.

Hoofdgerecht/lunch
Bereidingstijd: 30 minuten
2 stuks

De ingrediënten voor dit gerecht zijn natuurlijk te vinden op de Puttense Markt. Hendriks kipspecialiteiten  en ’t Kippenvrouwtje staan voor je kaar met de lekkerste kip. Voor de paprika, ui, mais en bosui kan je terecht bij Hans van Laar groente en fruit, bij Hillhorst of Theo Peters Groente en fruit. Nijenhuis kaashandel staat voor je klaar met verschillende soorten kaas voor op de Quesadilla.

Ingrediënten:

  • 2 wraps
  • 200 gram kip
  • 1 (punt) paprika
  • 1 uitje
  • 2 eetlepels mais
  • ½ zakje fajita kruiden
  • 1 handje geraspte kaas/plakjes kaas
  • 1 bosui
  • 125 gram crème fraiche/guacamole
  • Olie om te bakken

Bereiding
Bak de ui in een pannetje. Voeg de blokjes kip toe en na een paar minuten ook de Fajitakruiden en eventueel al water.

Snijd de paprika in blokjes en bak deze mee met de kip en kruiden. Bak op het laatst ook de mais mee.

Leg een wrap in een droge koekenpan en verdeel het kip mengsel op een helft en bestrooi/beleg dit met kaas en gesneden bosui. Klap de andere helft er overheen. Bak 3 minuutje en draai hem dan om en bak nog een minuutje aan de andere zijde tot de kaas goed gesmolten is. Snijd de quesadilla in punten en serveer met wat crème fraiche en/of guacamole.

Eetsmakelijk!

Deel op Facebook Verstuur per mail