Heerlijke salade met kippendijtjes uit de oven! (door Martine de Blieck)

Ingrediënten:
8 kippendijtjes
20 gram verse munt
20 gram verse koriander
1 avocado in blokjes
3 rijpe tomaten
50 gram pistachenoten
2 teentjea knoflook
2 bosuitjes
1/2 komkommer
1 rode peper
1 x veldsla
Sap van een citroen
50 gram krenten
50 gram Granaatappelpitjes

Haal de ingrediënten voor dit gerecht op de Puttense Markt. Haal bijvoorbeeld de kip bij Hendriksen Kipspecialiteiten of ’t Kippenvrouwtje, de groenten bij Hillhorst Groente & Fruit, Hans van Laar Groente en Fruit, Peter Aarsman of Theo Peters Groente en Fruit. De ondernemers van de Puttense Markt helpen graag met het vinden van de juiste ingrediënten.

Bereiding:
Marineer de kippendijtjes met knoflook, zwarte peper, scheutje balsamico en rode peper in ringetjes. Even drie minuten in de pan laten bakken en daarna 15 minuten in de oven op 200 graden.

Snijd de bosuitjes, tomaten, komkommer, koriander en munt in kleine stukjes. Doe dit in een grote schaal.

Zeezout en citroensap naar smaak toevoegen. Doe er sla, krenten en granaatappelpitjes bij. Dit verdelen over de borden, kippendijtjes erop en eet smakelijk!

Deel op Facebook Verstuur per mail