Gegratineerde ovenschotel met witte asperges en beenham

Het is weer aspergetijd! Speciaal voor de aspergeliefhebbers delen wij daarom dit recept. Op de markt zijn namelijk de lekkerste en meest verse asperges te koop!

Ingrediënten

  • 400 gr vastkokende aardappelen
  • 200 ml kookroom
  • 150 gr geraspte kaas
  • 1 el grove mosterd
  • 300 gr witte asperges (geschild en in 3 gesneden)
  • 200 gr beenham (in plakjes)
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C  en vet een ovenschaal lichtjes in met wat olie.
  2. Kook de aardappelen tot ze bijna gaar zijn. Giet af en laat de aardappelen even uitwasemen. Leg de aardappelen onderin de ovenschaal.
  3. Kook de gesneden witte asperges zo’n 3 minuten voor en verdeel deze vervolgens over de aardappelen in de ovenschaal. Bestrooi dit met peper en zout.
  4. Verwarm de kookroom in een steelpannetje en voeg hier de mosterd en 100 gr geraspte kaas aan toe. Roer door tot de kaas gesmolten is. Schenk de roomsaus over de aardappelen en asperges in de ovenschaal.
  5. Drapeer de plakjes beenham over de witte asperges in de ovenschaal. Strooi de rest van geraspte kaas over de ham.
  6. Bak de ovenschotel met witte asperges en beenham in het midden van de oven zo’n 20 minuten tot de aardappelen en asperges volledig gaar zijn en de kaas bovenop gesmolten is.

Deel op Facebook Verstuur per mail