dinsdag 27 december 2016

Paddenstoelen ragout

Ingrediënten

  • 2 sjalotten
  • 400 gr kastanje champignons en paddenstoelen
  • 50 gr boter
  • 60 gr bloem
  • 400 ml bouillon
  • Snufje peper en zout
  • Paar takjes verse peterselie
  • Snufje tijm
  • 50 ml kookroom
  • 8 pasteibakjes

Bereiding
Snijd de sjalotten fijn en de paddenstoelen in plakjes. Fruit de sjalotten aan in een klein beetje boter of olie. Voeg de paddenstoelen toe. Bak deze op middelhoog vuur een minuut of 8.

Verhit in een andere pan de 50 gr boter. Voeg de bloem toe zodra deze gesmolten is. Roer met een garde door elkaar en laat de roux 2 a 3 minuutjes zachtjes garen. Giet dan de bouillon er beetje bij beetje bij en blijf roeren met de garde. Als de saus glad is roer je de room er door. Schep dan de sjalotjes en de paddenstoelen er door. Breng de ragout op smaak met wat tijm, verse peterselie en eventueel nog een snufje peper en zout.Bekijk hier het recept voor zelfgemaakte pasteibakjes.

screenshot-www.leukerecepten.nl 2016-12-27 12-04-50

Deel op Facebook Verstuur per mail