Italiaanse boerenkoolstamppot

Hoofdgerecht 2 á 3 personen 35 minuten
Aantal personen:
2 á 3 personen
Bereidingstijd:
35 minuten
Menugang:
Hoofdgerecht

screenshot-www.leukerecepten.nl 2016-11-14 14-06-49

Ingrediënten

  • 300 gr Boerenkool (fijngesneden)
  • 500 gr aardappels (kruimig, geschild)
  • 1 rookworst
  • 2 eetlepels mascarpone
  • 1 eetlepel pesto
  • 1 eetlepel pijnboompitten (geroosterd)
  • 60 gr gedroogde tomaatjes
  • Peper en zout
  • Basilicum voor de garnering

Bereiding
Zet een grote pan met water op het vuur. Voeg de aardappels toe en de boerenkool en kook deze 20 minuten. Giet daarna af en stamp deze samen met de mascarpone, pesto, peper en zout fijn.

it_boerenkoolstamppot_01.jpg
it_boerenkoolstamppot_02.jpg
it_boerenkoolstamppot_03.jpg

Schep de gedroogde tomaatjes er door. Verwarm ondertussen de rookworst volgens de verpakking. Serveer de boerenkoolstamppot met de worst, wat pijnboompitten en basilicum.

Reageer op dit bericht

comments powered by Disqus